Instagram logó
Blog logó
Instagram logó
Blog logó
Az oldal színes háttérképe

TheraSuit

A módszert Isabella és Richard Koscielny gyógytornászok dolgozták ki, akik maguk is CP-s gyermek szülei. A módszert kifejezetten cerebral paresis, megkésett mozgásfejlődés, vagy traumás agyi sérültek számára dolgozták ki. A terápia egy speciális eszközt/ruhát alkalmaz a gyakorlatok közben. A terápia során számos terápiás eszközt, eljárást használunk:

A TheraSuit a fejlesztéseknek köszönhetően egy lágy orthesis, melynek legfontosabb célja a propriocepció fejlesztése, patológiás reflexek csökkentése, fiziológiás izom-synergiák helyreállítása, funkcionális mozgásminták kialakítása. Vestibularis rendszer folyamatos ingerlésével segíti az izmokat, szalagokat, ízületeket ért ingerek feldolgozását, integrálását az agyban, majd a válasz reakció kialakítását is támogatja, mellyel befolyásolja az izomtónust, javítja az egyensúly-koordinációt.

Egy mozgásforma tanulásában kulcsfontosságú az ismétlésszám, mely egy agysérült esetében több ezer is lehet. Ennek jelentős csökkentésében is szerepet játszik a TheraSuit. Megfelelő ismétlésszámmal végezve a feladatokat, segítjük az agyban történő feldolgozását az információknak, és a TheraSuit használatával a helyes információk feldolgozása történik. Segíti a nagy mozgások és a finom motorika fejlődését is.

A terápia alkalmazható csecsemőkortól felnőttkorig, elsősorban neuromuscularis kórképeknél. A terápiát használjuk napi 1-5 órában, heti 5 alkalommal 1-8 héten keresztül intenzív tréningként, de lehetséges szinten tartó kezelésként is heti egy alkalommal alkalmazva.

Indikáció
Kontraindikáció
TheraSuit funkciója
Hatásai
Terápia részei
Vissza