Instagram logó
Blog logó
Instagram logó
Blog logó
Az oldal színes háttérképe

Pediatric Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization (PIASTM) tanfolyam

A Kinesio Prehab Intézet (KPI) által kifejlesztett gyermekeknél alkalmazott eszközös lágyrész-mobilizáció (PIASTM), amely speciális eszközöket használva a letapadt szövetek újbóli, teljes tartományú mozgását segíti elő.

Az eljárást Dr. Kanu Kaushik (PT) dolgozta ki és engedélyeztette.

Az eszközök hatékonyan fellazítják a fasciális letapadásokat és a hegszöveteket. Az eszközök ergonomikus kialakítása lehetővé teszi a problémás területek meghatározását, majd az érintett terület megfelelő nyomással kezelhető.

A lágyszöveti struktúrába bevezetett kontrollált microtrauma egy helyi gyulladásos reakciót vált ki az adott területen, elindítja a nem megfelelő fibrosis vagy a túlzott hegszövet reabszorpcióját, és elősegíti az érintett lágyszöveti struktúrák átalakításával a gyógyulást. A lágyszöveten belüli adhéziók, amelyek esetleg műtét, immobilizáció, ismételt húzódások vagy más mechanizmusok eredményeként fejlődtek ki, „felszedhetők”, lehetővé téve a teljes funkcionális helyreállást.

A kurzus leírása

A tanfolyamon elsajátíthatóak a PIASTM elméleti alapjai és gyakorlati alkalmazása. A PIASTM egy új eszközkészlet, amely egyénre szabott, és amely lehetővé teszi, hogy hatékonyan kezeljük a lágyszöveti diszfunkcióval diagnosztizált személyeket.

A PIASTM a legújabb és legfejlettebb, ergonómiailag megtervezett eszközöket használja, amely felismeri és kezeli a fascia letapadásokat, elősegíti a gyors lokalizációt és hatékonyan kezeli azokat a területeket, amelyek lágyszöveti fibrosist, krónikus gyulladást vagy degenerációt mutatnak.

A kurzus célja

Ezt a tanfolyamot azok számára fejlesztettük ki, akik meg akarják tanulni a PIASTM alapjait, valamint azt, hogy minként tudják ezt a jelenlegi munkájukba integrálni, és ez által szakmai eszköztárukat bővíteni.

A résztvevők megtanulják, hogyan lehet felmérni a betegeket, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki kezelésükből, a haladó PIASTM módszerekkel a gyermekek myofascialis rendellenességeinek és neurológiai állapotának kijavításával.

Sajátítson el egy evidence based technikát, mely kezeli és felgyorsítja a neurológiai betegek, és a sportsérüléssel rendelkezők gyógyulását.

Tanfolyam szintjei
Területek, ahol a PIASTM alkalmazható
A képzés végére a résztvevők képesek lesznek
A PIASTM előnyei
A tanfolyam elvégzői a következőket kapják
A kurzuson részt vehetnek

Oktató: Dr. Kanu Kaushik
Dátum: 2020.01.25-26.
Tanfolyam nyelve: angol nyelvű, magyar tolmácsolással
Helyszín: Budapest
Ár: 160 000 Ft, mely tartalmaz USD 250 értékű eszközt

PIASTM tanfolyam plakát
Vissza